• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

OSMANLI ELİT ESERLER MÜZAYEDESİ

Müzayede Katalog peyleri 24 Kasım Cuma saat 20:30 da kapanıp,akabinde saat 20:32 de canlı müzayede formatına geçecektir. Canlı pey süresi 15 saniye olup her yeni pey geldiğinde süre 10 saniye uzayacaktır.

Müzayedemizde komisyon oranı %10, KDV oranı ise %20'dir. Ödemeler müzayede bitiminden sonra en geç 7 (yedi) iş günü içerisinde alınmaktadır.

Satışa çıkan Eserleri 23 Kasım Perşembe saat 18:30 a kadar Ünal Müzayede Evinde inceleyebilirsiniz.Müzayedemize katılan alıcılar ürünü yerinde görmüş ve incelemiş olarak değerlendirilecektir.

Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir. Aksi halde cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanmaktadır

Lot: 69 » HAT

MUSTAFA HALİM ÖZYAZICI(1898-1964)

Cel-i tailk yazı ile ''İyilik ve Takvada yardımlaşın İnsanın selameti dilini muhafaza etmesine bağlıdır, kullarım arasına gir, cennetime gir'' yazılı, orijinal altın tezhibinde hat yazı
Ebat: 27x37 cm.

Nalıncı Hacı Cemâl Efendi’nin oğlu olarak H. 20 Şa'bân 1315/m. 14 Ocak 1898’de İstanbul’da doğdu. Asıl ismi Mustafa Abdülhalim’dir. Esekapısı İbtidâî Mektebi’nde ve daha sonra Haseki’deki Gülşen-i Ma’arif Rüşdî Mektebi’nde okudu. Mektebin yazı hocası olan Hâmid Aytaç’tan sülüs ve nesih, Ferîd Bey’den de dîvânî ve rık’a dersleri aldı. Mezun olduktan sonra Sanayi-i Nefîse Mektebi’nin hâk ve resim şubesine girdi. Ertesi sene, yeni açımış ollan Medresetü’l-hattatîn’e kaydoldu. Burada Hasan Rızâ Efendi ve Kâmil Akdik’ten yeniden sülüs ve nesih, Tuğrakeş İsmâ’il Hakkî Altunbezer’den celî sülüs ve Hulûsî Yazgan’dan da ta’lik meşketti. Medresetü’l-hattatîn’den H. 20 Zi’l-hicce 1336/M. 27 Eylül 1918’de şahâdetnâme aldıktan sonra Dîvân-ı Hümâyûn Kalemi’ne girdi.

Detaylar
Lot: 70 » OBJE

HULUSİ YAZGAN MİNYATÜR

Kağıt üzeri karışık teknik Hulusi Yazgan minyatürü
Ebat: 33.5x39 cm.

“Mehmed Hulusi Yazgan”, “İstanbullu Hulusi Efendi” (d. 1868, İstanbul – ö. 1940, İstanbul), Türk hattat. Osmanlı Devleti’nin son dönemi ile Türkiye’nin ilk dönemlerinin en önemli hattatıdır. Özellikle ta'lik yazıda usta olan sanatçının Sultanahmet Camii, Sultan Selim Türbesi, Bâyezid ve Merkez Efendi Camii’lerinde levhaları bulunur. Ankara' da Eski TBMM binasındaki "Hakimiyet Milletindir" levhasını da Mehmet Hulusi yazmıştır.

Detaylar
Lot: 73 » RESİM

MÜNİF FEHİM

Cerbe Muharebesi kağıt üzeri karışık teknik tablo Ebat: 35x26 cm.

 Cerbe Deniz Muharebesi: 1560 yılının Mayıs ayında Tunus'un Cerbe Adası açıklarında Kaptan-ı Derya Piyale Paşa kumandası altındaki Osmanlı Donanmasıyla İspanyol kuvvetlerinin başını çektiği bir Haçlı Donanması arasında yapılmış bir deniz savaşıdır. Osmanlıların büyük bir zafer kazandığı bu savaşta Haçlı gemilerinin yarısı batırılmıştır

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 2
sonraki